KURUMSAL

Afrika-vakfı-Logo-y

Afrika Vakfı, 2015 yılında kurulmuş, Afrika ile ilgili araştırma yapmayı hedefleyen Ankara merkezli bir sivil toplum örgütüdür.

Vakfın temel misyonu
Türkiye ve Afrika ülkeleri arasındaki siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel faaliyetler yürütmek ve iş birlikleri geliştirmektir. 1990’lı yılların sonundan itibaren, hızla artan diplomatik temsilcilik sayısı, Türkiye-Afrika arasındaki farklı noktalara uçuşların rekor sayılara ulaşması, TİKA ve YTB gibi kurumların yürüttükleri kapsamlı faaliyetler ve hükümet- dışı sivil toplum örgütlerinin insani yardım girişimleri kuşkusuz Türkiye-Afrika ilişkilerinde yeni bir milada işaret etmektedir.

Afrika Vakfı’nın temel vizyonu
Türkiye-Afrika ilişkilerinde hızla gelişen resmi diplomatik temaslara, taraflar arası ekonomik ilişkilere ve sivil toplum faaliyetlerine paralel olarak Türkiye-Afrika ilişkilerine derinlik kazandıracak girişimlere imza atmaktadır. Bu çerçevede Afrika vakfı, Türkiye’de mukim içerisinde öğrenciler, iş adamları ve akademisyenleri barındıran geniş bir Afrikalı kitleye hitap etmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda Afrika Vakfı Afrika kıtası ve Afrika ülkeleri ile ilgili akademik kariyer yapmak isteyen Türk öğrenciler ve kıtayı tanımak isteyen iş adamlarına yönelik destek  sunmaya çalışacaktır. Afrika vakfı bu faaliyetleri ile Türkiye ve Afrika ülkelerinin genç ve dinamik nüfuslarına yerel, ulusal ve küresel düzeyde katkı yapmayı ve iş birliği imkanları sunmayı amaçlamaktadır.

İLKELER:

Afrika Vakfı faaliyetlerinin yürütülmesinde temel ilkeler belirlemiş ve yapacağı faaliyetlerde ilkelerden sapmamayı taahhüt eder. Bu çerçevede;

• Afrika Vakfı ayrımcılık yapmaksızın bütün Afrika ülkeleri ile eşitlik ve yardımlaşma temelinde faaliyetler yürütmeyi hedeflemektedir.

• Afrika Vakfı temel insan haklarına ve demokratik ilkelere uygun biçimde farklı aktör ile ilişkiler geliştirmeyi hedeflemektedir.

• Afrika Vakfı bütün çalışmalarını şeffaflık ve  hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde yürütmektedir.

• Afrika Vakfı tüm faaliyetlerinde yüksek kaliteyi hedeflemektedir.

• Afrika Vakfı, Afrika’ya ve Afrikalılara yönelik bilinç ve duyarlılığı  geliştirmek, toplumsal düzeyde farkındalık yaratmayı amaçlanmaktadır

isbirligi-yapilan-kurumlar

Afrika-Vakfi-katalog-low