ETKİNLİK BİLGİLERİ

Afrika Temel Okumaları

Program kapsamında, Erik Gilbert ile Jonathan T. Reynolds’un birlikte kaleme aldığı Dünya Tarihinde Afrika: Tarih Öncesinden Günümüze ve Afrikalı yazar Kenya asıllı Prof. Dr. Ali Mazrui’nin Afrikalılar adlı eserleri kaynak olarak temel Afrika kavramları üzerinde durulmuş, kıtada bulunan ülkeler hakkında temel bilgiler katılımcılara aktarılmıştır.

Genel olarak sömürgecilik olgusu ile eşdeğer tutulmaya çalışılan Afrika kıtasının, gerçek tarihi olan sömürge öncesi dönem hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. Ayrıca program boyunca, sömürge dönemi ve sonrası gelişmelere de yer verilip sömürge öncesi dönemle karşılaştırmalı bir analiz de gerçekleştirilmiştir. Toplamda 10 hafta süren programın eğitmenliğini Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Cihan DABAN yapmıştır.

Hedef Kitle

Afrika Temel Okumaları Programı, Afrika ile ilgilenen lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki katılımcılara yöneliktir.

TÜRÜ

Geçmiş Atölye