Nelson Mandela’nın Mirası

Thembekile Mandela Vakfı ile imzaladığımız iş birliği protokolün ardından ilk ortak etkinliğimizi düzenledik. ‘Nelson Mandela’nın Mirası’ üzerine gerçekleştirdiğimiz söyleşimize Thembekile Mandela vakfını temsilen Ndileka Mandela ve Dr. Liaqat Alli Azam katıldı.

Vakfımızı temsilen yaptığı açılış konuşmasında Mehmet Köse, Afrikalı ortaklarımızla yapacağımız iş birliklerinin Türkiye-Afrika ilişkilerinin geleceğine etkisini vurguladı. Bölgesel değişimin gerçekleştirilmesinde liderlerin yetiştirilmesinin öneminden bahseden Köse, bu bağlamda Mandela’nın Türk ve Afrikalı gençler için mücadeleci kimliğinin altını çizdi.
Ndikela Mandela, Mandela’dan ilhamla yetiştirilecek Afrikalı lider gençlerin Afrika’nın dönüşüm ve inşasındaki temel aktörler olacağını söyledi. Aynı zamanda Nelson Mandela’nın torunu olan Ndikela Mandela dedesinden kendisine kalan en büyük mirasın onun fikirleri ve idealleri olduğunu belirtti. Bu hedef doğrultusundan gerçekleştirdikleri faaliyetler ve liderlik eğitimleri hakkında bilgi veren Mandela, konuya ilişkin düzenlenecek ortak faaliyetlerin yaratacağı olumlu atmosfere dair inanç ve ümidini bizlerle paylaştı.

Dr. Azam ise konuşmasında mevcut insan kaynağının yetiştirilmesinin önemini vurguladı. Halen Afrika’nın yetişmiş gençlerinin Avrupa ülkelerinde istihdam edildiğini söyleyen Dr. Azam, eğitimin geniş kitlelere yayılmasının ve zihniyet dönüşümünün temel hedefleri olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda kız öğrencilerin eğitiminin gelecek neslin yetiştirilmesini ve toplumun dönüştürülmesini sağlayacak temel dinamik olduğunu söyledi.

- nelson-mendelanin-mirasi-02